Вхідні двері

Категорія:

Опис

Як правильно вибрати вхідні двері в квартиру чи будинок

При виборі вхідних дверей для будинку або квартири, ваші головні пріоритети – функціональність та міцність конструкції. Це не просто гарантія безпеки від небажаних гостей, але і завдання, щоб ці двері послужили вам довгі роки. Двері повинні виконувати кілька важливих функцій одночасно: захищати вас, виглядати естетично, забезпечувати звуко- та теплоізоляцію, а також витримувати різкі температурні коливання. Тому вибір вхідних дверей потребує уважного аналізу їх особливостей та врахування конкретних умов їх експлуатації.

Одним із визначальних критеріїв при виборі вхідних дверей є місце їх установки – це може бути квартира або приватний будинок. Різниця в призначенні впливає на наступні аспекти:

  • Матеріали зовнішньої обробки.
  • Наявність терморозриву.
  • Утеплювач дверного полотна та коробки.

Як вибрати вхідні двері для будинку?

Якщо ви мешкаєте в приватному будинку, обирайте вхідні двері, зважаючи на наступні особливості:

  • Оздоблення: спеціальне покриття, яке захищає дверне полотно та фурнітуру від вигоряння та корозії металу, наприклад, цинкогрунт, ПВХ плівка.
  • Теплоізоляція та стійкість до погодніх умов: враховуючи перепади температур від -20° взимку до +40° влітку, звертайте увагу на товщину дверного полотна; для запобігання промерзанню варто обирати двері з терморозривом.

Як вибрати вхідні двері для квартири?

Якщо ви мешкаєте в квартирі, вам слід враховувати наступні фактори при вборі дверей квартирного типу:

  • Ізоляція: двері захищають від неприємного запаху та шуму з під’їзду, тому звертайте увагу на кількість контурів ущільнення та наявність регулятору притвору.
  • Безпека: важливо, щоб вхідні двері були надійними, особливо, якщо у вас в квартирі немає сигналізації. Поєднання сувальдного та циліндрового замків ґарантує найвищий захист вашого помешкання від небажаних гостей.
  • Якісні матеріали: обирайте двері з якісних матеріалів і з надійним замком.

Які вхідні двері обрати: критерії вибору

Загальна якість вхідних дверей визначається якістю кожної деталі та міцністю внутрішніх та зовнішніх шарів конструкції.
Наступним після призначення дверей, слід звернути увагу на такі параметри:

  1. Рівень безпеки.
  2. Експлуатаційні характеристики.
  3. Зовнішній дизайн.
  4. Матеріали виготовлення.
  5. Вартість.

Ціна може бути важливим фактором, але не слід забувати, що якість завжди вартує відповідно. Тому перед вибором дверей важливо з’ясувати, які параметри для вас найважливіші.

  • Якість замків. Зазвичай у комплектації два замки.
  • Товщина металу та товщина зовнішніх та внутрішніх декоративних накладок. Чим грубший метал – тим краще.
  • Ребра жорсткості. Їхня функція – утримувати геометрію дверного полотна.
  • Короб – це основа дверної конструкції, на яку кріпляться петлі та вішається полотно.
  • Клас антизламності ще називають класом безпеки. Характеризує можливість дверей протистояти злому.
  • Наповнення дверного полотна та короба. Найчастіше використовується фольгоізол, коркове дерево, мінеральна вата.
  • Залежно від призначення, варто врахувати, наскільки хороша звукоізоляція та термоізоляція.
  • Загальний вигляд. Все залежить від цілей та дизайну.
  • Фурнітура. Якщо двері в будинок – фурнітура повинна бути із захистом від ультрафіолету та від несприятливих погодніх умов.
  • Якщо важливо, щоб двері тихо закривались та надійно захищали від шуму та холоду, варто звернути увагу на наявність і кількість ущільнювачів по периметру короба і полотна – він не тільки забезпечує герметичність, але і допомагає дверям закриватися без стуку.

Рівень безпеки

При виборі дверей важливо звертати увагу на рівень безпеки, який вони гарантують. Це можна оцінювати за декількома аспектами, включаючи міцність, типи замків, товщину дверного полотна та наявність вікон, якщо вони є складовою частиною дверей.

Двері з холоднокатанної сталі володіють найвищим рівнем міцності і безпеки. Дерев’яні двері також можуть бути безпечними, якщо вони мають відповідний розмір і якісні замки.
Товщина дверного полотна також грає важливу роль. Що товще дверне полотно, тим складніше його зламати. Зазвичай оптимальна товщина дверного полотна повинна бути не менше 80 мм.
Замки на дверях є ключовим елементом безпеки і повинні бути достатньо міцними для того, щоб утримувати потенційних злочинців. Сувальдні та циліндрові замки потребують певної комбінації для повороту ключа.
Найнадійнішими на ринку замків вважаються вироби ізраїльської компанії Mul-t-Lock. Протягом 40 років замки цієї компанії лідирують серед замків з механізмами високої секретності. Замки Kale Kilit та Securemme вважаються найкращими серед замків у співвідношенні ціна-якість.
Не існує замків, які неможливо зламати, все залежить від навиків злодія, скільки часу треба для злому та допоміжного інструменту. Відповідно замки поділяють на 4 класи безпеки, де перший клас (А) за допомогою звичайних відмичок відкривається за 5 хвилин, а четвертий клас (D) – за 30 хвилин з використанням спеціальних інструментів.

Експлуатаційні характеристики

Якісні двері – це:

  • товщина полотна не менше 80 мм;
  • наявність двох контурів ущільнення;
  • облицювальні матеріали, наприклад, МДФ-накладки, товщиною не менше 12 мм;
  • утеплювач полотна – мінеральна вата або екструдер.
Якщо обрані вами двері мають усі зазначені характеристики, то вони відмінно виконуватимуть свої основні функції з захисту, тепло- та шумоізоляції і будуть служити впродовж тривалого часу.

Зовнішнє та внутрішнє оздоблення

Двері в будинок постійно піддаються впливу агресивного зовнішнього середовища, перепадів температури. Найкращі варіанти оздоблення:

  • порошкове фарбування чи порошкове напилення. Довговічний та надійний варіант, робить виріб стійким до корозії, добре миється, фарба не відшарується, не потріскається, не змінить колір.
  • двері з накладками із натурального дерева. Відрізняється екологічністю та надійністю, але ціна у такої обробки висока. Сушка, просочення спеціальними маслами та покриття лаком, забезпечить довгу службу;
  • МДФ-панелі із захисною плівкою Vinshield (ізраїльського виробництва). Такі панелі не бояться води та досить довговічні.

Фурнітура

До фурнітури дверей відносять петлі, ручки, вічко та ін. Вони не лише впливають на екстер’єр, а й відповідають за надійність захисту. Враховуйте такі моменти:

  • петлі бажано брати на підшипниках, які витримують вагу сучасних дверних конструкцій;
  • антизрізи – навіть, якщо петлі зріжуть, то антизрізи не дадуть полотну впасти;
  • дверна ручка. Переконайтеся, що вона якісна, не заїдає, збігається по кольору з матеріалом з рештою обробки. Заздалегідь поцікавтеся, чи можна змінити її за необхідності;
  • вічко. Найкращий вибір – скляні вічка з кутом огляду 180 °.

Матеріали виготовлення

Металевий каркас для дверей складається з посилених профілів і ребер жорсткості. На нього накладають металеві листи товщиною в середньому від 1 до 1,8 мм. Цей каркас забезпечує стійкість та незмінну форму дверей, запобігаючи їх деформації під час експлуатації та ударів. Міцність каркасу залежить від товщини металу та кількості ребер жорсткості.

Вибір каркасу залежить від потреб у надійності та тривалості. Якщо двері не піддаються підвищеному навантаженню, то навіть важкі двері можуть служити тривалий час.
Металеву основу дверей облицьовують панеллю МДФ, товщина якої може варіюватися від 6 до 16 мм. Ця панель добре гасить звук. Товщина покриття не завжди визначає високу шумоізоляцію, адже вона залежить від якості та кількості ущільнювачів, які розміщені в дверях. МДФ-панелі можуть бути покриті плівкою, яка не тільки довершує дизайн, а й захищає від вологи та ультрафіолету.
Ми розглянули загальні характеристики, які слід брати до уваги при виборі вхідних дверей для вашого будинку або квартири. Проте, також дуже важливо враховувати індивідуальні потреби та особливості. З цим вам допоможуть наші менеджери та підберуть двері на замовлення з індивідуальним дизайном та високим рівнем захисту.